Műtermi portrék


Igazolványkép készítés
digitális technikával azonnal történik.

             Egyéb portréfotónál és tablóképnél is van lehetőség azonnali fénykép készítésére, azonban a szolgáltatás kedvezőbb árán túl a retus lehetősége is a többnapos határidőre készítés mellett szól. Minden esetben több felvételt készítünk, melyek közül vagy rögtön képernyőről, vagy indexprintről (nyerskép) lehet kiválasztani a rendelést.

             Itt ejtsünk néhány szót a fotózással összefüggő kultikus műszó, a retus mibenlétéről! A retusálás többféle műveletet jelent, ezek mindegyike a fotó végső megjelenésére van hatással. A hagyományos filmes fényképezés során a retusálás a bőrhibák eltüntetését a ráncok kisimítását, az árnyékok okozta előnytelen hatások mérséklését jelentette.

             A digitális fotózás térhódítása után a jelentése kibővült a korábbi fotólaborban elvégzett fénykép-kidolgozási folyamatrésszel, képmódosító funkciókkal és eljárásokkal. Ezek a képkivágás meghatározása, a fényerő, a kontraszt, a színegyensúly beállítása, a háttér tónusának módosítása. Voltak időszakok, amikor a retusálás egyet jelentett a politikai széljárás okozta változáskor a korábbi fényképeken szereplő személyek csere-berélésével.